Lai iesaistītu LU studējošos Akadēmiskā centra attīstībā un apzinātu vēlmes un vajadzības savas nākotnes studiju vides izveidē, Latvijas Universitāte pilsētplānošanas pasākuma Mad City ietvaros rīko studentu Ideju plenēru.

Latvijas Universitāte (LU) piedalīsies SIA “Grupa93” organizētajā starptautiskajā pilsētplānošanas pasākumā Mad City, kas norisināsies 30. - 31. maijā, Rīgā, kas pulcēs plānotājus, arhitektus, inženierus, politiķus, tehnoloģiju ekspertus, radošos prātus un visus, kam rūp nākotnes pilsētu attīstība. LU līdzdalības mērķis ir uzklausīt radošus priekšlikumus par Akadēmiskā centra teritorijas plānojuma iespējamiem risinājumiem.

Lai noskaidrotu LU studentu redzējumu, tiek organizēts studentu Ideju plenērs, kurš norisināsies 2019. gada 16. maijā LU Zinātņu mājā. Plenēra ietvaros studenti aicināti izstrādāt idejas un priekšlikumus Akadēmiskā centra teritorijas attīstībai. Šī ir unikāla iespēja studentiem izteikt savu viedokli un dalīties ar savu redzējumu savas nākotnes studiju vides izveidē.

Lai pieteiktos dalībniekiem ir elektroniski jāiesniedz idejas apraksts (noformēts grafiski vai apraksta formā), nosūtot to uz idejupleners@lu.lv līdz 2019. gada 15. maija plkst 18.00.

Idejas aprakstā jāiekļauj:

  • grupas nosaukums (ja dalībnieki apvienojas grupā), grupas izvēlētā pārstāvja/es vārds un uzvārds, dalībnieku/a vārds un uzvārds (ja dalībnieks piedalās individuāli), pārstāvētā fakultāte un kontaktinformācija. Personas dati tiks apstrādāti ar nolūku sazināties ar ideju plenēra dalībniekiem par šajā nolikumā ietverto mērķu realizēšanu;

  • dalībnieku definētās problēmas, lietas, kas trūkst esošajā Akadēmiskajā centrā, kā arī piedāvātais/ie problēmas risinājumi;

  • Akadēmiskajā centrā iekļaujamās funkcijas (ēkas/telpas/labiekārtojums/ pakalpojums/ iekārta/ nepieciešamība/un tamlīdzīgi).

Ideju aprakstus vērtēs žūrijas komisija (kuras sevī iekļauj LU Studentu padomes, LU vadības, ACAP koordinācijas darba grupas pārstāvjus, arhitektus un citus saistītos speciālistus) un katram dalībniekam uz viņa norādīto e-pasta adresi nosūtīs atbildi par tālāko virzību.

Kopējais balvu fonds: 600EUR. 1. vieta - 150EUR, 2.vieta - 100EUR, 3.vieta - 50EUR. Pieci dalībnieki saņems ielūgumus uz SIA "Grupa 93" organizēto starptautisko pilsētplānošanas pasākumu "Mad City" , kā arī citas, veicināšanas balvas.

Ideju plenēra nolikums / Akadēmiskā centra teritorijas vizualizācija

Dalīties