24.martā norisinājās konkursa fināls, kurā fanu komandas bija kuplā dalībnieku skaitā, intensīvi atbalstīja mūsu basketbola komandu un piedalījās aktivitātē.

Latvijas Universitātes Studentu padome (LU SP) sadarbībā ar Latvijas Universitātes Sporta centru organizēja fanu konkursu “Fakultātes basketbola tribīnēs”. Konkurss norisinājās marta mēnesī - 3., 10., 21. un 24. martā - BK “Latvijas Universitāte” mājas spēlēs Elektrum Olimpiskajā centrā.

Fakultātēm tika dota iespēja pieteikt savu fanu komandu un, dedzīgi atbalstot basketbola komandu, apmeklēt BK “Latvijas Universitāte” spēles bez maksas. Konkursam pieteicās 2 fakultātes - Ķīmijas fakultāte un Vēstures un filozofijas fakultāte.

Šajās basketbola spēlēs abas fakultāšu fanu komandas sacentās viena ar otru, ierodoties pēc iespējas interesantākos tērpos, bļaujot pēc iespējas skaļāk pašu izdomātos saukļus, esot atraktīvi, radoši un redzami. Fanus vērtēja žūrija, kas sastāvēja no LU SP un Sporta centra pārstāvjiem. Komandas vērtēja pēc šādiem kritērijiem: saukļu oriģinalitāte, atbalstīšanas intensitāte, vizuālais noformējums, dalībnieku skaits u.c.

Rūdis Bebrišs no VFF komandas par spēli un fanu konkursu izsakās pozitīvi: “Viss, ko varu sacīt – kas par grandiozu noslēgumu konkursam „Fakultātes basketbola tribīnēs”! Jau ieejot zālē bija jūtama spriedze, ko pastiprināja lielais fanu pulks no Raplas. Bungu un tauru skaņām atbalsojoties visā zālē, centāmies ne tikai būt atraktīvākie Latvijas Universitātes līdzjutēji, bet arī paralēli acu priekšā notiekošajai spēlei mēroties spēkā ar rapliešiem tribīnēs. Lai gan spēles rezultāts nebija tas iepriecinošākais, gribētos sacīt, ka skatītāju rindās tomēr plūcām uzvaras laurus – tikai ar dažiem šķēpiem, vienām lielajām bungām un mūsu skaļajām balsīm neļāvām Raplas faniem nevienā brīdī pieklust. Enerģijas lādiņš visai nedēļai!”

Abas fanu komandas ieguva pateicības, biļetes uz kino teātri un Piena spēka dzērienus. Šajā finālā tika noskaidrots, ka 1. vietu godpilni ir ieņēmusi Vēstures un filozofijas fakultātes komanda, kura ieguva ielūgumus uz festivālu “Laba daba”. Par šo galveno balvu VFF komanda ir ļoti priecīga, jo viņi augusta sākumā varēs visi kopīgi doties uz šo festivālu, saliedēties, sadraudzēties un brīnišķīgi pavadīt dažas dienas labā atmosfērā, klausoties dažādas grupas un mūziķus.

Savukārt, 2. vietu ieņēma Ķīmijas fakultāte, kas ieguva ielūgumus uz Latvijas Universitātes studentu svētkiem “Aristotelis 2019”.

Fakultāšu fanu komandas ir apmierinātas, ka piedalījās šajā konkursā, vairākus marta vakarus pavadīja basketbola spēlēs, saliedējās, labi pavadīja laiku un tika pie vērtīgām balvām. Tiekamies nākamajā sezonā!

Dalīties